> over ons > predikant

Predikant

Voorganger:
ds. Annegreet van der Wijk | e-mail

Sinds maart 2016 ben ik voorganger van deze Doopsgezinde gemeente. Na zeven jaar gewerkt te hebben als geestelijk verzorger in de zorg heb ik de overstap gemaakt naar voorganger. Tegenwoordig is het niet vanzelfsprekend om je te verbinden aan een geloofsgemeenschap. En toch toen deze vacature vrij kwam wist ik het zeker; hier ga ik voor! Dat karakteriseert ook hoe ik ben, enthousiast en optimistisch. Ik vind het bijzonder om voorganger te zijn van deze gemeente en mensen de ruimte te bieden om elkaar te ontmoeten, het leven te delen en nieuwe inspiratie op te doen. Als voorganger vind ik het belangrijk om mensen een bedding te geven waarin ieder kan zijn wie die is.

 

 God is hierbij voor mij een groot begrip, dat staat voor iets dat ik nooit helemaal kan bevatten, maar waarvan ik meestal ervaar, voel, dat het me draagt, moed geeft op de meest onverwachte ogenblikken. Maar soms ook niet. Geloven in God is geen zeker weten, maar zoeken, aftasten, vertrouwen, loslaten en vasthouden. Dat met elkaar oefenen is met elkaar zoeken naar een manier van leven in deze chaotische wereld. Verhalen uit de Bijbel, verhalen over Jezus, helpen hierbij onze horizon te verbreden en koers te vinden.

 

 Geloof gaat voor mij ten diepste ook over samen, met elkaar een netwerk van mensen vormen. Hierbij is iedereen welkom, of je nu wel of geen lid bent, vriend of vriendin, of even aan komt waaien. Alleen samen kunnen we ons verhouden tot onszelf, de ander en God. Dit vraagt voor mij te oefenen in openheid. Open staan, oprecht luisteren, en ik geloof dat dat een opening kan geven naar een mooiere wereld. Waar mensen tot hun recht komen, waar we bewuster leven, waar de aarde tot haar recht kan komen, waar Godsliefde op kan lichten.

 

 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Bussum-Naarden
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl