> inspiratie

Inspiratie

Kreukelzone

Laatst zei iemand tegen mij:
‘Soms voelt het alsof er geen kreukelzone meer is. Alsof we zo vaak gebotst zijn. Dat we niet nog meer tegenslagen op kunnen vangen. Simpel weg omdat er geen ruimte meer is. Onze ziel is bezet, verkreukeld, geen lucht meer tussen te krijgen. Maar dit zeggen, hier in deze kerk, dat doet goed.’

Misschien is de kerk, is een geloofsgemeenschap een kreukelvrijezone. Daar waar je gekreukt bij elkaar kan zitten zonder gevaar van een volgende aanrijding. Even veilig bij een kaars, in een stilte, in een gesprek, in een dienst. Om zachtjes uit te deuken. Of langzaam je vingers te laten gaan over de kreukels. De schade opnemen en misschien ontdekken dat niet alles geschonden is. Dat als je je zachtjes uitstrekt er ook andere, hele onderdelen zijn. Of dat er iets rinkelend afvalt, wat toch al een hele tijd wiebelde. 

Een plek als kreukelvrijezone, als dat gebeurt, als dat er mag zijn, kan ik blijven geloven. God is geen garage monteur die alle deuken uit ons slaat. Nee, God is daar waar we met elkaar mens zijn. Te midden van de kreukels. God is misschien net zo verkreukeld als wij. 

Hartelijke groeten, ds Annegreet

PS. Voor advent zijn we druk bezig met de invulling van ons thema: ‘HOUD MOED!’

 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Bussum-Naarden
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl